Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Salihi: DAEŞ'in Türkmenlere kimyasal silah ile saldırısı doğrulandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Salihi: DAEŞ'in Türkmenlere kimyasal silah ile saldırısı doğrulandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Erşet Salihi, terör örgütü DAEŞ'in Türkmenlere karşı kimyasal silah kullandığının Lahey'de yapılan incelemeler sonucu doğrulandığını açıkladı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Erşet Salihi, terör örgütü DAEŞ'in Türkmenlere karşı kimyasal silah kullandığının Lahey'de yapılan incelemeler sonucu doğrulandığını açıkladı.

Salihi, merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünce (OPCW) yayınlanan rapor hakkında kısa bir basın açıklaması yaptı.

OPCW'i tarafından önceki gün yayınlanan raporda, Türkmenlere karşı kimyasal silah saldırının tespit edildiğini belirten Salihi, "OPCW önceki akşam yayınladığı raporunda DAEŞ'in Türkmen Tazehurmatu kasabasına kimyasal silahlarla saldırdığını doğruladı. Bundan yola çıkarak bizce DAEŞ'in elinde bu tür yasak silahları üretecek maddeler var. Bu maddeleri bu tür silahlara çevirme olanağına da sahiptir. Ayrıca bu silahları üretmek için uzmanları var. DAEŞ uluslararası katliamlar ve toplu ölümlere neden olabilecek güçtedir" dedi.

Tazehurmatu konusunda Irak merkezi hükümetinin görevini yerine getirmediğini aktaran Salihi, "Türkiye bu konuda yaralılara gerekli yardım ve destekleri hiçbir şekilde esirgemedi." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...