Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nerbiyye: Esed güçleri Hama cezaevinde katliam yapabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Nerbiyye: Esed güçleri Hama cezaevinde katliam yapabilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Muvaffak Nerbiyye, rejim güçlerinin Hama hapishanesine zorla girmesinin katliama yol açacağı uyarısı yaptı.

SMDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Nerbiyye, Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin Hama merkez hapishanesine zorla girmesi durumunda cezaevinde katliam olacağını belirtti.

"Rejim hapishaneye zorla girerse kırmızı çizgileri geçmiş olur"

Nerbiyye, "Eğer rejim hapishaneye zorla girerse bütün kırmızı çizgileri geçmiş, uluslararası kanunları çiğnemiş olur ve orada büyük cinayet işlenebilir." dedi.

Suriye'de bulunan Kızılay ve Kızılhaç'ın hemen harekete geçmesi ve hapishaneye giderek oradaki duruma vakıf olması çağrısı yapan Nerbiyye, Birleşmiş Milletler'i de bu konuda rejime baskı uygulamaya davet etti.

Nerbiyye, "Uluslararası hukuk ve toplum Suriye'de sivilleri ölümden korumada başarısız kaldığı için rejimin hapishanelerindeki tutuklular kendi kaderlerini belirlemek için ellerinden geleni yapıyorlar" ifadesine yer verdi.

Yerel kaynaklar, Esed rejiminin dün itibariyle Hama merkezi hapishanesinden elektriği tamamen kestiğini, cezaevinden haber alınamadığını ve mahkumlara ne olduğunu bilmediklerini aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...