Ateşkes yalan çıktı Esad katliam yaptı

Düzenleyen:
Ateşkes yalan çıktı Esad katliam yaptı

DÜNYA Haberleri

ABD-Rusya Halep’te ateşkes için anlaştı. Esad, kabul ettiğini açıkladı. Ancak “ateşkes yalanı” 8 saat sürdü. Rejim uçakları, Halep’e yine bomba yağdırdı, 11 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.

Suriye’de defalarca ilan edilen ateşkese önceki gece “sessizlik durumu” adı altında bir yenisi eklendi. Rusya ve Suriye rejiminin Halep’te gerçekleştirdiği sivil katliamına 48 saatlik mola geldi. ABD ve Rusya, Şam ve çevresindeki ateşkesin “sessizlik durumu” adı altında Halep’i de kapsaması konusunda anlaştı. Bu anlaşmanın hemen ardından Suriye’nin kanlı diktatörü Esad’dan yapılan bir açıklamada da, “Ateşkesi kabul ediyoruz” denildi. Ne var ki, bunun bir yalan olduğu kısa süre sonra ortaya çıktı. Esad rejimi, kendi kabul ettikleri ateşkesi tanımadıklarını söz vermesinin üzerinden 8 saat geçmeden bozdu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “İlk saatler itibariyle bir çatışmasızlık ortamı var, durum gayet sakin görünüyor. Biz muhaliflere ateşkesin korunması için baskı yapacağız. Rusya da aynı şeyi Esad’a yapmalı” dedi. Kerry’nin bu açıklamasının hemen ardından dün sabah yerel saatle 08.00 sıralarında Esad rejimine bağlı uçaklar yeniden Halep üzerine havalandı. Yerel kaynaklar, rejim ordusuna ait uçak ve helikopterlerin Halep’in güneyindeki Han Tuman beldesinin batı kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere 4 varil bombasıyla saldırdığını açıkladı. Korkunç saldırısı sonrası kadın ve çocukların aralarında olduğu 11 sivilin hayatını kaybettiği, 23 kişinin de yaralandığı bildirildi. Bu arada ateşkesi ihlal ettiğini adeta itiraf eden Esad, “Putin’in ülkemize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Saldırganlara karşı ülke genelinde açık bir zaferden başka bir şeyi kabul etmeyeceğimizi de burada belirtmek istiyorum” dedi. Öte yandan Humus’un Meğram bölgesinde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucunda bir kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı ifade edildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...