Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM Genel Sekreteri Ban: Saldırı savaş suçu olarak değerlendirilebilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM Genel Sekreteri Ban: Saldırı savaş suçu olarak değerlendirilebilir

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban, İdlib'deki çadır kente düzenlenen hava saldırısına ilişkin, "Sivillerin kaldığı kampa görünüşe göre hesap edilerek düzenlenen saldırı savaş suçu olarak değerlendirilebilir." ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-mun, saldırıdan "büyük öfke" duyduğu vurgulanarak, BM'nin sahada görev yapan insani yardım kuruluşu ortaklarıyla, yeni saldırı korkusuyla kamptan kaçan sığınmacılara yardım ulaştırmaya çalıştığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, BM Güvenlik Konseyinden çatışan taraflara, insancıl hukuku ihlal etmenin ciddi sonuçları olacağına yönelik güçlü sinyal göndermesini isteyen BM Genel Sekreteri Ban, "İdlib'de sivillerin kaldığı kampa görünüşe göre hesap edilerek düzenlenen saldırı savaş suçu olarak değerlendirilebilir. BM Güvenlik Konseyi, Suriye'deki durumu Uluslararası Ceza Mahkemesine sevk etmelidir." ifadelerini kullandı.

"Kaza olduğuna inanmak güç"

Öte yandan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, sığınmacı kampının yeni kurulmadığını ve tarafların uzun süredir bu kamptan haberdar olduğunu kaydederek, "Bu saldırının bir kaza olduğuna inanmak hiç de kolay değil ancak sorumlunun tespit edilmesi için daha fazla soruşturmaya ihtiyaç var." dedi.

Dujarric, bunun bir hava saldırısı olduğuna ilişkin bölgeden muteber raporlar aldıklarını ve saldırının savaş suçu olarak değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...