Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tom ve Jerry hakkında 'şiddet' suçlaması

Tom ve Jerry hakkında 'şiddet' suçlaması

DÜNYA Haberleri

Salah Abdussadık, çizgi film denince hemen herkesin aklına gelen 'Tom ve Jerry' karakterleri hakkında ilginç bir tespitte bulundu.

Mısır'da Enformasyon Kurumu Başkanı Salah Abdussadık, çizgi film denince hemen herkesin aklına gelen 'Tom ve Jerry' karakterleri hakkında ilginç bir tespitte bulundu. Darbe yönetiminin her geçen gün daha fazla insan hakkı ihlaline imza attığı Mısır'da Enformasyon Kurumu Başkanı Salah Abdussadık'tan, Arap dünyasındaki şiddet olaylarına dair ilginç bir açıklama geldi. Abdussadık, Ortadoğu ve İslam dünyasında görülen şiddet eğiliminin nedeninin, Tom ve Jerry gibi çizgi filmlerle çatışma içerikli diğer Batılı yapımlar olduğunu savundu. Kahire Üniversitesi'nde düzenlenen bir forumda konuşan Salah Abdussadık, "Tom ve Jerry, çatışmayı ve kavgayı komik bir şekilde sunuyor" dedi. Çocukların böylece küçüklüklerinden itibaren kavgayı 'normal' görerek yetiştiklerini kaydeden Salah Abdussadık, "Birilerini dövmek ya da birini patlayıcılarla havaya uçurmak, böylece izleyicilere gayet sıradan gelmeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

Gençlerin daha sonra video oyunları ve şiddet içerikli filmlerle tamamen savrulduklarını belirten Abdussadık, zamanla insanların birbirlerine kaba ve acımasız davranmaları için baskı yapan bir sosyal kültürün de oluştuğunu kaydetti. Salah Abdussadık'ın açıklamaları, Mısır basınında da geniş yer buldu. Birçok haberde, Tom ve Jerry'nin çocukları sigara ve alkole de alıştırdığı şeklindeki başka suçlamalar hatırlatıldı.

BAZI ÜLKELERDE YASAKLI

ABD'de ekranlara gelmesinin ardından 1940'lardan itibaren tüm dünyaya yayılan ve sevilerek izlenen Tom ve Jerry'nin maceralarından bazı bölümler, ırkçı göndermeler içerdiği gerekçesiyle Amerika ve İngiltere'de yasaklandı. Ünlü çizgi filmin iki bölümünün yayını, aynı gerekçeyle hâlen Brezilya'da da yasaklı durumda.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...