'Meclise saldırılmasına yardımcı olan kimseyi affetmeyeceğiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Meclise saldırılmasına yardımcı olan kimseyi affetmeyeceğiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Meclis Başkanı Cuburi, "Milletvekilleri ve meclise saldırılmasına yardımcı olan hiç kimseyi affetmeyeceğiz ve bunlar hakkında yargı sürecini başlattık" dedi.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Mukteda es-Sadr yanlılarının hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek meclis binasına girmesinde sorumluluğu bulunan milletvekili ve memurlar ile ilgili yargı sürecinin başlatıldığını bildirdi.

Cuburi, Süleymaniye kentindeki basın toplantısında, "Milletvekilleri ve meclise saldırılmasına yardımcı olan hiç kimseyi affetmeyeceğiz ve bunlar hakkında yargı sürecini başlattık." dedi.

Meclis binasına saldırılmasının, devlete saldırı niteliği taşıdığını dile getiren Cuburi, Yeşil Bölge baskınından sonra IKBY'ye giden Kürt milletvekillerinin Bağdat'a geri dönerek meclis oturumlarına katılmasının önemli olduğu belirtti.

Irak Meclis Başkanı Cuburi, yarın Süleymaniye'de Meclis Başkan Yardımcısı Aram Şeyh Muhammed, KYB ve Goran Hareketi'nden milletvekilleri ile görüşecek.

Cuburi'nin Süleymaniye'deki temaslarının ardından Erbil'i de ziyaret etmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...