Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalya-Avusturya sınırında gerginlik

İtalya-Avusturya sınırında gerginlik

DÜNYA Haberleri

İtalya ile Avusturya arasındaki Brennero Sınır Kapısı'nda güvenlik güçleriyle göstericiler arasında arbede çıktı.

İtalya ve kuzeydeki komşusu Avusturya arasında son dönemde sığınmacıların güneyden kuzey Avrupa’ya geçmeleri sebebiyle anlaşmazlığa neden olan sık kullanılan güzergahlardan biri olan Brennero Sınır Kapısı'nda olaylar çıktı. İki ülke arasındaki söz konusu anlaşmazlığı protesto etmek isteyen ve kendilerine “Kara Blok” adını veren baştan aşağı siyah giyimli yaklaşık 400 kişilik grubun sınırın İtalya tarafındaki protestosu, başladıktan kısa bir süre sonra güvenlik güçleriyle arbedeye dönüştü. Tren istasyonu civarında göstericilerin polise taş, şişe, sis ve ses bombaları atmasına güvenlik güçleri de göz yaşartıcı gaz ile karşılık verdi. İtalyan polisinin, arbedede akşamüstü kontrolü ele almasıyla olaylar yatıştı. İtalyan basınına yansıyan haberlerde, çıkan olaylarda, 4 güvenlik görevlisinin yaralandığı, onlarca kişinin polis tarafından durdurulduğu, 5 kişinin gözaltına alındığı ve bir polis aracının kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Göstericilerin Brennero tren istasyonunda rayların üzerinde eylemlerini sürdürmesi sebebiyle tarihi Şark Ekspresi (L’Orient Express) istasyona yaklaşamadı ve bir süre bekledi.  Bu arada, Senato Başkanvekili ve Kuzey Birliği Partisi Senatörü Roberto Calderoli, Brennero sınırında yaşananlara tepki göstererek, Kara Blokçular için “İtalya’nın pislikleri” dedi.

- Sınırdaki anlaşmazlık

İtalya ile Avusturya, son bir aydır giderek artan tansiyonla Brennero’daki geçişler hususunda anlaşmazlık yaşıyor.  Avusturya’nın sığınmacı geçişlerini önlemek için sınır kapısındaki kontrolleri arttırmayı ve gümrük kapısının olduğu yere duvar örmeyi gündeme getirmesine, İtalya sert tepki gösteriyor. İtalya, Avusturya’nın planlarının sınırı kapatmak olduğunu ve bunun AB kurallarına aykırılık teşkil ettiğini savunuyor. İki ülke arasındaki gerginliğe ilişkin bugün bir Alman gazetesine demeç veren AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Avusturya’nın sınırı kapatmasının “Avrupa için siyasi bir afet” olabileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...