Yunanistan'da polis ve göstericiler çatıştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yunanistan'da polis ve göstericiler çatıştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan meclisinde kemer sıkma önlemleri içeren yasa tasarısı oylanmasına saatler kala, meclisin önünde çatışma çıktı.

Yunanistan meclisinde vergi ve emeklilik düzenlemelerine ilişkin yasa tasarısının oylanmasına saatler kala, meclisin önünde göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği’nin (PAME) çağrısıyla akşam saatlerinde bir araya gelen yaklaşık 15 bin gösterici mecliste iki gündür görüşülen kemer sıkma politikalarına karşı Sintagma Meydanı'nda gösteri düzenledi.

Göstericilerin bir kısmının molotofkokteyli ve taşla saldırması üzerine polis, göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla karşılık verdi. Edinilen bilgiye göre en az iki kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Yunan emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gösteri sırasında meclis ve başbakanlık konutuna çıkan yollar, polis otobüsleriyle kapatıldı.

Bu arada, Yunanistan meclisinde de vergi artışı, emeklilik sisteminde düzenlemeler ve maaş kesintilerini içeren yasa tasarıları üzerine muhalefet ve hükümet milletvekilleri arasında hararetli tartışmalar devam ediyor.

Yunan hükümeti kreditörleri ile aylardır sürdürdüğü görüşmeler kapsamında önemli bazı düzenlemeleri beklenenden erken, cuma akşamı meclise sunmayı ve pazartesi düzenlenecek olağanüstü Eurogroup toplantısı öncesi onaylamayı planlıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...