Avrupa isyanlarda

Düzenleyen:
Avrupa isyanlarda

DÜNYA Haberleri

AB’nin lider ülkeleri protestolarla çalkalanıyor. Almanlar “Merkel istifa” diye bağırırken, sokağa dökülen Fransızlar Hollande’a, Yunanlar da Çipras’a “defol” diye seslendi.

Avrupa Birliği (ABD ülkeler bugünlerde sıkıntı içerisinde... Almanya’dan Fransa’ya İtalya’dan Yunanistan’a kadar AB’nin lider ülkelerinde halk sokaklara inmiş durumda... Almanya’nın başşehir Berlin’in tren istasyonu etrafında toplanan yaklaşık 2 bin sağcı Başbakan Angela Merkel’in sığınmacı politikalarını protesto etti. Protestoyu görenler ‘Almanya’da faşist günlerine geri mi dönüyor?’ sorusunu sordu. “Merkel gitmeli - Halk biziz” adlı protesto gösterisi düzenleyen sağcılar, hükümetin sığınmacı politikalarını eleştirdi. Buna karşılık, “Nazisiz İttifak” adlı karşıt Almanlar da bu gösteriye karşılık aynı yerde toplanınca olaylar çıktı. Büyük olayları araya giren Alman polisi önledi. Fransa’da ise, Hollande hükümeti tarafından çıkarılması planlanan çalışma yasasına karşı yapılan “gece ayakta” eylemleri aralıksız devam ediyor. Bugüne kadar onlarca gösterici polis tarafından gözaltına alınırken, ülkede işsizliği düşürme amacıyla hazırlanan çalışma yasası tasarısı, özellikle sendikalar tarafından “kazanılmış hakların elden alınması” olarak yorumlanıyor. Günlük çalışma saati 10’dan 12 saate çıkarılırken mesai ücretleri düşürülüyor. Bu da Fransızların büyük tepkilerine yol açıyor. Yunanistan’da da Çipras hükümetinin başı dertte. Yunanistan Meclisi’nde sosyal güvenlik ve vergi düzenlemelerini kapsayan yasa tasarıları tartışılırken, yaklaşık 15 bin gösterici Meclis önünde kemer sıkma politikalarını protesto etti. Göstericiler, “Çipras istifa” sloganları atarken, Başbakan Aleksis Çipras’ın konutunun bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı, yoğun güvenlik tedbirleri alındı. İtalya-Avusturya sınırında ise, İtalyanlar Viyana hükümetini protesto için sınırı geçti. Avusturya’nın sınırlarını göçmenlere kapatması üzerine kendilerine “Kara Blok” adı veren İtalyan grup, sınırda hem İtalyan hem Avusturyalı polisle çatıştı. 4 polis ve 5 gösterici yaralanırken, protestocular polis araçlarını ateşe verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...