Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kuveyt'teki müzakereler "kritik bir dönemden" geçiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kuveyt'teki müzakereler "kritik bir dönemden" geçiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen krizine çözüm bulunması için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Kuveyt'te gerçekleştirilen müzakerelerin "kritik bir dönemden" geçtiği belirtiliyor.

Müzakereleri izleyen kaynaklardan alınan bilgiye göre, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, hükümet ve Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyetlerin başkanlarıyla görüşmelerin askıya alınmasına yol açan problemlerin ortadan kaldırılması için tarafları müzakerelere dönmeye ikna etti.

BM temsilcisi Ahmed'in, bu akşam yapılması kararlaştırılan, siyasi, insani ve güvenlik alanında kurulan üç komitenin toplantısını da Husilerin temsilcisi üyelerin katılmaması nedeniyle iptal ettiğini kaydeden kaynaklar, doğrudan müzakerelerin başlanacağı tarihe ilişkin henüz bir duyuru yapılmaması nedeniyle müzakerelerin kritik dönemden geçtiğini belirtti.

Hükümet kaynakları da Husiler ile devrik lider Salih yanlılarını temsil eden heyetin, süreci baltaladığını ve siyasi, insani ve güvenlik alanında üç komite kurulmasına ilişkin anlaşmada pürüz çıkararak, çalışmalara başlamayı reddettiğini ifade etti.

Öte yandan, Husilere ait El-Mesira kanalında yer alan haberde ise Husileri temsil eden heyetin, karşı tarafı "siyasi sürece" girmeyi reddetmekle suçlayarak, yaşanan aksaklıklardan hükümet heyetini sorumlu tuttuğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...