'Başkentlerine üç koldan saldıracağız'

Düzenleyen:
'Başkentlerine üç koldan saldıracağız'

DÜNYA Haberleri

Demokratik Suriye Güçleri, DAEŞ’in başkenti olarak kabul ettiği Rakka için harekete geçti. Kobani, kente üç koldan gireceklerini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri, DAEŞ’in başkenti olarak kabul ettiği Rakka için harekete geçti. Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden Kobani, kente üç koldan gireceklerini söyledi.

Suriye’deki Palmira antik kentini IŞİD’den geri almasının ardından gözlerin çevrildiği Rakka için operasyon hazırlıkları başladı. Rakka’nın kuzeyinde yer alan YPG kontrolündeki Kobani’ye ağır silah ve militan takviyesi yapılırken, operasyonun üç koldan başlatacağı belirtildi.
 
‘KOALİSYON GÜÇLERİ OPERASYON İÇİN HAVA VE SİLAH DESTEĞİ VERECEK’
 
Rakka operasyonunun detaylarıyla ilgili Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden Tackır Kobani, şunları söyledi: “Tışrin barajı, Tılsemar ve Haseke tarafından aynı anda saldırıyı başlatacağız. ABD ve koalisyon ülkeleri de operasyon kapsamında bize hava ve silah desteğinde bulunacak. Operasyona Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan YPG, Şemsu Şemal, Ebu İsa ve Ceyşul Suwar katılacaklar.”
 
Rakka’yı önce kuşatmaya alacaklarını aktaran Kobani, Ayn İsa’daki Demokratik Suriye Güçleri birliklerinin 35, Tışrin barajındaki birliklerin 40, Haseke’deki birliklerin ise Rakka’ya 22 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.
 
‘RAKKA HALKI DA DAEŞ’İN ELİNDEN KURTULMAK İSTİYOR’
 
Rakka’nın alınmasıla DAEŞ’in büyük darbe alacağının altını çizen Kobani, kent halkının da örgütten kurtulmak istediğini kaydetti.
 
Suriye’de tarımın merkezi konumundaki Rakka, Ocak 2014’te DAEŞ’in eline geçmişti. Rakka’nın Mahsur ve Tabka ilçeleri de DAEŞ’in elinde bulunuyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...