Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Peter Cook: Türk hükümeti ile çalışmaya devam edeceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Peter Cook: Türk hükümeti ile çalışmaya devam edeceğiz

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, "Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz. Bu konuda Türk hükümeti ile çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, Türkiye'nin Suriye sınırında güvenliğini artıracak her türlü tedbiri önemli gördüklerini belirterek, "Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz. Bu konuda Türk hükümeti ile çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Pentagon Sözcüsü Cook, Kilis'e yönelik terör örgütü DAEŞ'in roketli saldırıları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin yalnız bırakıldığı" yönündeki sözleri hatırlatılarak, "DAEŞ ile mücadelede Türkiye'ye bugüne kadarkilerin dışında sunduğunuz bir şey var mı?" sorusunu yanıtladı.

Cook, "Türkiye'nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz. Bu konuda Türk hükümeti ile çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Peter Cook, Türkiye-Suriye sınırındaki 98 kilometrelik alanın DAEŞ'ten temizlenmesinden bahsederken de DAEŞ'in Türkiye'ye yönelik tehdidi nedeniyle endişeleri bulunduğunu söyledi.

Bu alanın temizlenmesinin DAEŞ ile mücadeledeki önemine vurgu yapan Cook, "Oradaki sınır güvenliğini artıracak her şeyin önemli olacağını düşünüyoruz. Bunun nasıl olacağına ilişkin Türk hükümeti ile süren özel konuşmalara girmeyeceğim ama biz bu amacı güdüyoruz ve Türkiye'nin Suriye'nin o bölümünde DAEŞ'ten kurtulmadaki çıkarını paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin yanındayız"

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Elizabeth Trudeau da terör örgütü DAEŞ’in saldırılarına uğrayan Türkiye’yi desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Trudeau, "Sürekli söylediğimiz gibi güçlü bir şekilde Türkiye'nin yanında durmaya devam edeceğiz." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...