Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'ABD, Rusya ve İran ateşkese uyulması için baskı yapacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'ABD, Rusya ve İran ateşkese uyulması için baskı yapacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Paris'te düzenlenen 'Suriye Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nda, "ABD, Rusya ve İran ateşkese uyulması için baskı yapacak." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ülkesi ile birlikte Rusya ve İran'ın, Suriye'de ateşkese saygı gösterilmesi için Esed rejimi ile Suriye'deki muhalif gruplara baskı yapacağını söyledi.

Paris'te düzenlenen "Suriye Konulu Fikirdaş Ülkeler Toplantısı"na katılan Kerry, burada basına açıklamalarda bulundu.

Kerry, ''Muhaliflerin ateşkese uyması konusunda emin olmak için bizim sorumluluklarımız var. Aynı şekilde Rusya ve İran'ın, Suriye rejiminin ateşkese uyması konusunda emin olmak için sorumlulukları bulunuyor.'' dedi.

Uzun süren müzakerelerin ardından Rusya'nın da bu konuda harekete geçme eğilimine girdiğini ifade eden Kerry, bununla birlikte tam olarak ateşkes sağlanması konusunda tam sonucu almak için bekleyip göreceklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...