'Esed ve PYD 500 bin kişiyi Halep'e hapsetmeye çalışıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Esed ve PYD 500 bin kişiyi Halep'e hapsetmeye çalışıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de ılımlı muhaliflerin çatı yapılanması Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Nureddin Zengi Hareketi Genel Komutanı Ebu Tevfik, "Esed ve PKK yaklaşık 500 bin kişiyi Halep'e hapsetmeye çalışıyor" dedi.

AA muhabirine konuşan Tevfik, Mart 2011'de Halep'teki ilk rejim karşıtı protestoları düzenleyen grup olduklarını anlatarak, "Ancak rejimin tutuklamalar ve saldırılarla karşılık vermesi üzerine Kasım 2011'de silahlandık ve yetmişe yakın yerel grubu bünyemize katarak büyüdük" diye konuştu.

Tevfik, "Biz, Kürtler ile PKK’yı (PYD) bir kefede görmüyoruz. PKK tamamen ayrı bir yapılanmadır. Esed rejiminin beslediği ve desteklediği bir terör örgütüdür." ifadesini kullandı.

Rejim ile PKK'nın birçok alanda işbirliği içinde olduğunu vurgulayan Tevfik, son dönemde PYD'nin rejimin Halep merkezdeki muhaliflerin tek çıkış yolu olan Kastilo-Handarat boğazını kapatmak için düzenlediği saldırılara destek verdiğini hatırlattı.

Tevfik, Halep ve Kastillo yolunun önemini şöyle anlattı:

"Halep düşerse devrim, yüzde 80 kaybedilmiş demektir. Esed rejimi ve PKK, yaklaşık 500 bin kişiyi Halep'e hapsetmeye çalışıyor. Kastillo yolu kapandığı takdirde Halep içinde bu kadar insan kuşatma altında, aktif savaş alanına dönüşmüş bir kent içinde hapsedilmiş olacak. Bu bakımdan son sürece baktığımızda Kastillo yoluna yönelik saldırılar kuşatmanın ön hamleleri olarak görülmelidir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...