İngiltere'de 800 gönüllüyle terör saldırısı tatbikatı yapıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiltere'de 800 gönüllüyle terör saldırısı tatbikatı yapıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere’nin en büyük ikinci alışveriş merkezi Trafford'da, olası bir terör saldırısına karşı yaklaşık 800 gönüllüyle tatbikat gerçekleştirildi.

Manchester şehrindeki alışveriş merkezinde gece yarısı başlayan tatbikatta, binanın girişinde bir intihar saldırısı canlandırıldı.

Temsili bombalı saldırının ardından, binaya giren bir saldırgan da etrafa sahte mühimmatla ateş açtı. Tatbikatta ziyaretçi rolü oynayan gönüllüler, panik içinde çeşitli yönlere koşarken, bazıları da senaryo gereği kanlar içinde yere yatarak yaralı veya ölü rolü yaptı. Tatbikatın ayrıntılı senaryosundan habersiz polis, itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine intikal ederek gerçek bir terör saldırısına müdahale eder gibi çalıştı.

Tatbikatın, güvenlik ve sağlık ekiplerinin gerçek bir olaya nasıl müdahale edebileceklerini ölçmek için mümkün olduğunca gerçekçi şekilde tasarlandığı bildirildi.

Saldırganı canlandıran oyuncunun bombayı patlatmadan önce birkaç kez tekbir getirmesi de dikkati çekti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...