Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Londra Belediye Başkanı Han'dan Trump'a tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Londra Belediye Başkanı Han'dan Trump'a tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere’nin başkenti Londra’nın yeni seçilen Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, Müslümanların ABD'ye alınmaması çağrısında bulunan ancak kendisi için istisna olabileceğini söyleyen Donald Trump'a tepki gösterdi.

ABD’de başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Partinin adayı olması beklenen iş adamı Donald Trump, sık sık Müslümanları hedef aldığı seçim kampanyasında, Müslümanların ABD'ye seyahat etmelerinin yasaklanması gerektiğini söylemişti. Trump, bu önerisinin Sadık Han'ı kapsayıp kapsamadığı sorusuna "Her zaman istisnai durumlar olabilir." cevabını vermişti.

Han,Trump'ın ifadelerine yönelik, "Bu sadece benimle ilgili değil. Bu durum, dünyanın her yerindeki arkadaşlarım, ailem, benimkine benzer geçmişten gelen herkesle ilgili. Donald Trump'ın İslam'a yönelik cahil bakış açısı, dünya genelindeki ana akım Müslümanları yabancılaştırma ve aşırıcıların ekmeğine yağ sürme riskiyle her iki ülkeyi daha az güvenli hale getirebilir. Donald Trump ve onun etrafındakiler Batı'nın liberal değerlerinin ana akım İslam ile bağdaşmadığını düşünüyor. Ancak Londra bu kişileri haksız çıkardı." diye konuştu.

Londra'da geçen hafta yapılan belediye başkanlığı seçiminde Han, yüzde 56,8 oy oranıyla kazanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...