Ramazan Nizami idam edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ramazan Nizami idam edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Cemaati İslami lideri Ramazan Nizami'nin tutuklu olduğu cezaevinden idamların gerçekleştirildiği cezaevine getirildiği belirtildi.

Bangladeş'in başkenti Dakka'dan telefonla bilgi veren Rahman, aile fertleri olarak Nizami ile son kez görüştürüldüklerini, ardından babasının idamın infaz edileceği Dakka'daki Merkez Cezaevi'ne götürüldüğünü anlattı.

Oğlu dua istemişti

Nizami'nin büyük oğlu olan Rahman, şunları söyledi:

"Ülke genelinde binlerce yerleşim merkezinde Cemaat-i İslami mensupları sokağa çıkarak kararı protesto ediyor. Ama Bangledeş'te barışçıl gösterilere izin verilmiyor. Bu nedenle protestocuları itidalli ve sabırlı olmaya çağırıyorum. Son ana kadar Allah'tan umudu kesmeyeceğiz. Bütün Müslümanların Nizami için dua etmesini istiyoruz."

Hükümetin kurduğu mahkemede yargılandı

Geçen Perşembe Yüksek Mahkeme, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan sorumlu tutulan Nizami hakkındaki idam kararını bir kez daha onamıştı. Dört yargıçtan oluşan mahkeme heyetine başkanlık eden Surendra Kumar Sinha, mevcut hükümet tarafından kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırılan Nizami'nin kararın yeniden gözden geçirilmesi için yaptığı başvurunun reddedildiğini açıklamıştı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan idam kararını kınamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cuma günü Eyüp Belediyesi hizmet binası ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bangladeş'te 75 yaşında bir mücahide, hiçbir dünyevi günahı olduğuna inanmadığımız insana idam kararı veren zihniyeti lanetliyorum. Her türlü girişimde bulunmuş olmamıza rağmen, burada kinin, nefretin bu denli yaygınlaşmasını ve şu ana kadar bu tür idamları yapan bir anlayışı, ben ne demokratik bir anlayış ne de adil bir yönetim olarak görüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...