Yemen krizinde esir ve tutuklular konusunda anlaşma sağlandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Yemen krizinde esir ve tutuklular konusunda anlaşma sağlandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuveyt'te Yemen krizine çözüm bulunması için yürütülen müzakereler kapsamında kurulan Esirler ve Tutuklular Komitesinin, tarafların elindeki esir ve tutukluların serbest bırakılması konusunda anlaşma sağladığı bildirildi.

Müzakereleri izleyen kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esirler ve Tutuklular Komitesi, hükümet ve Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in yanlılarını temsil eden heyetler arasında yürüttüğü müzakereler sonucu, tarafların ellerindeki esir ve tutukları serbest bırakması konusunda anlaşmasını sağladı.

Prensipte kabul edilen ancak henüz imzalanmayan anlaşmanın, imzalanmasından itibaren 20 gün içinde her iki taraftan 50'şer kişinin serbest bırakılmasını öngördüğü aktarıldı.

Serbest bırakılma işlemlerinin nasıl yürütüleceği konusundaki nihai anlaşmanın ise daha sonra müzakere taraflarının katılımı ve onayıyla genel bir oturumda yapılacağı ifade edildi.

Söz konusu anlaşmanın, müzakerelere başlanmasından bu yana gerçekleştirilen kayda değer en önemli gelişme olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...