Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Kalfin istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Kalfin istifa etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Çalışma ve Sosyal Bakanı İvaylo Kalfin'in görevinden istifa ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Başbakan Boyko Borisov, Kalfin’i makamında kabul etti. Kalfin, bir süre görüştüğü Borisov'a istifasını sundu. Borisov da bugüne dek yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiği Kalfin'in istifasını kabul etti.

"Yurt dışı oy kullanımının sınırlandırılması istifa kararını getirdi"

Kalfin’in içinde yer aldığı Bulgaristan’ın Yeniden Doğuşu için Alternatif (ABV) Partisi'nce de konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Bulgaristan Parlamentosu’nda kabul edilen ve yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanma haklarını sınırlandıran seçim yasasındaki değişikliğin istifa kararına neden olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, hükümet ortaklarından Vatansever Cephe’nin (PF) telkini ile kabul edilen seçim yasası değişikliklerini veto etmişti. Veto gerekçelerini sonradan açıklayacağını belirten Plevneliev, yasa değişikliği ile başta Türkiye olmak üzere bir çok ülkede yaşayan vatandaşlar ile ülkedeki seçmenlerin arasında ayrım yapıldığını bildirmişti. Plevneliev, seçim yasasında yapılan değişikliklerin anayasaya aykırı olduğunu, bunun parlamentodan yeniden geçmesi durumunda bile konuyu anayasa mahkemesine taşıyacağını açıklamıştı.

Başbakan Borisov ise 4 partiden oluşan koalisyon hükümetini ayakta tutmakta zorlandığını belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...