Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'NATO, Rusya ile savaşa hazır olmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: sabah
'NATO, Rusya ile savaşa hazır olmalı'

DÜNYA Haberleri  / sabah

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Baş Komutanı General Scaparrotti, Rusya’nın saldırgan politikası ile ilgili açıklamada bulundu.

NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Baş Komutanı General Curtis Scaparrotti, Rusya'nın saldırgan politikasının devam etmesi durumunda NATO'nun Rusya ile savaşa hazır olması gerektiğini belirtti. Kremlin'in "tüm uluslararası normlarına meydan okuyan saldırgan" davranışını sergilediğini ifade eden Scaparrotti, bu sebepten dolayı NATO'nun Rusya ile sivil ve askeri işbirliğinden vazgeçtiğini bildirdi.

Kırım haber ajansında yer alan haberde, ABD'nin üçüncü taburunu Avrupa'da konuşlandırma konusunda Washington'u ikna etmeye çalışacağını, böylece niyetinin ciddiyetini göstereceğini anlatan Scaparrotti, İtalya ve Almanya'da olmak üzere ABD'nin iki taburunun Avrupa'da artık bulunduğunu hatırlattı. Günümüzde Avrupa'da yaklaşık 65 Amerikan askerinin görev yaptığı kaydedildi.

Bir sınırı belirleyeceğini ve Rusya'nın bu sınırı aşması durumunda NATO'nun aktif harekete geçeceğini söyleyen Scaparrotti, Rus savaş uçakların NATO gemilerin yakınlarında provokasyonları düzenlediğini hatırlattı.

Scaparrotti, "Bence onlar bizi sınıyor. Ama Rusya'nın bilmesi gerekiyor ki, Amerikan askerlerin haytaları tehlikede olursa, ABD, karşı tedbirleri alacak" diye konuştu.

General Curtis Scaparrotti, NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Baş Komutanlığına 4 Mayıs tarihinde atandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...