'Yeni Suudi bakan petrol pazarında istikrarı sürdürecek'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yeni Suudi bakan petrol pazarında istikrarı sürdürecek'

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollandalı Enerji Risk Danışmanlık Firması VEROCY'nin ortağı Cyril Widdershoven, Suudi Arabistan Enerji, Endüstri ve Madeni Kaynaklar Bakanlığına Halid el-Falih'in atanmasının, küresel petrol piyasasında yeni bir sürecin başlangıcı olduğunu söyledi.

Widdershoven, ülkede 21 yıldır bakanlık yapan Ali en-Naimi'nin geçen cumartesi günü görevden alınarak yerine Suudi petrol şirketi Aramco'nun Başkanı Falih'in atanmasının küresel petrol piyasasında istikrarın korunması açısından önemli olduğunu söyledi.

Eski bakan Naimi'nin, OPEC içindeki ülkelerin diplomatları ve Suudi petrolünü alan tüketicilerle çok yakın ilişkilerinin olduğunu ifade eden Widdershoven, Falih'in de bu ilişkileri sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.

Widdershoven, Falih'in kararlarının küresel petrol piyasası tarafından dikkatle izleneceğine işaret ederek, Prens Muhammed'in, bakan Falih'e desteğini sürdürmesinin hem ülkenin petrol politikasının devam ettirilmesinde hem de küresel petrol pazarında istikrarın sürdürülmesinde önemli olduğunu kaydetti.

Lahey Stratejik Araştırmalar Merkezi Uzmanı Sijbren de Jong da Suudi Arabistan'ın OPEC ve OPEC dışındaki ülkelerle koordineli bir şekilde üretimini sınırlandırmasının artık mümkün olmadığını belirtti.

Jong, Suudi Arabistan'ın, ekonomik ve siyasi rakibi İran'ın artan petrol üretimine karşı, Naimi döneminde olduğu gibi küresel petrol piyasasında payını korumayı sürdüreceğini dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...