Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nizami'nin oğlu idamından önceki son dakikalarını anlattı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Nizami'nin oğlu idamından önceki son dakikalarını anlattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinin kararıyla idam edilen muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Nizami'nin oğlu Rahman, AA muhabirine babasının son anlarını anlattı.

Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinin kararıyla idam edilen muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin büyük oğlu Rahman, telefonla AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. 

Babasının idamının kesinleşmesi üzerine Dakka'daki cezaevinde kendisiyle son görüşmeyi yapmalarına izin verildiğini kaydeden Rahman, "Babam, bütün aile mensuplarını sabırlı ve metanetli olmaya davet etti. Son nefesinde, 'İnşallah hep birlikte cennette buluşacağız' dedi." diye konuştu.

Rahman, cenaze namazının Bangladeş yerel saatiyle sabah 7'de kılındığını belirterek, "Hükümet yetkileri cenaze namazının gün ışığından önce kılınmasını istiyorlardı ki Allah’a hamdolsun gün ışığından önce bölgeye ulaşamadılar. Cenaze namazı yerel saatle sabah 7’de gün ışığında kılındı. Bütün polis barikatları ve engellemelere rağmen namaza binlerce insan katıldı." dedi.

"Erdoğan'a minnettarız"

İslam ülkelerinin idam kararına tepkisiz kalmasını da eleştiren Rahman, "Maalesef İslam ülkelerinin çoğunda ifade ve toplantı özgürlüğü yok. Türkiye dışındaki ülkelerde özgürlük sınırlı olduğu için gelen tepkiler sınırlı kaldı. Buna rağmen bazı Batı ülkeleri tepkilerini dile getirdi. Dünyanın her tarafından başsağlığı mesajları aldık." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Nizami'nin ailesine ve ülkesine göstermiş olduğu yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rahman, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’a idam kararına gösterdiği tepkiden dolayı minnettarız. Erdoğan, her zaman dünyada zulüm altında yaşayan insanlardan yana tavır sergilemiştir. Biz buna defalarca şahit olduk. Erdoğan, belki de tüm dünyada zulüm altındaki insanları destekleyen tek dünya lideri. Filistin, Suriye ve Arakan halklarının sorunlarını sürekli gündemde tuttuğu gibi Bangladeş halkının da hep yanında olmuştur. Biz gerçekten kendisine minnettarız."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...