Rousseff'in azil süreciyle ilgili oturum 18 saattir sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rousseff'in azil süreciyle ilgili oturum 18 saattir sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Brezilya'da Kongre'nin üst kanadı Senato'da Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in azil süreciyle ilgili oturum 18 saattir sürüyor.

Senato'daki oturumun başlamasından bu yana 18 saatten uzun süre geçmesine rağmen 70'den fazla senatörün, söz almak istemesi nedeniyle oylamaya henüz geçilmedi.

Senatodaki 81 milletvekilinin salt çoğunluğu, Rousseff'in yolsuzluktan yargılanması için "evet" oyu verirse Devlet Başkanı Rousseff 180 günlüğüne görevinden alınacak.

2014'teki devlet başkanlığı seçimleri öncesi, bütçe açığını saklamak için mali kuralları ihlal etmekle suçlanan ve bu nedenle azledilmek istenen Rousseff, yargılama sürecinde yerini 6 aylığına yardımcısı Michel Temer'e bırakacak. Rousseff yargılamada suçlu bulunursa Temer, devlet başkanlığını 2018'de düzenlenecek seçimlere kadar yürütecek.

Temer de devlete ait Petrobras şirketiyle ilgili yolsuzluklara karışmakla suçlanıyor.

Yüksek Mahkeme, Rousseff'in dün yaptığı azil sürecinin durdurulması başvurusunu reddetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...