Esed rejimi 120 tutukluyu daha serbest bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Esed rejimi 120 tutukluyu daha serbest bıraktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de rejim güçlerinin kuşatması altındaki Hama Hapishanesi'nde yürütülen pazarlıklar sonucu varılan anlaşma uyarınca, şimdiye kadar serbest bırakılan mahkumların sayısı 154'e ulaştı.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Beşşar Esed rejimi, geçen hafta varılan ve 200 siyasi mahkumu serbest bırakmayı kabul ettiği anlaşma uyarınca, 120 tutukluyu daha serbest bıraktı.

Rejim güçleri, geçen hafta da 34 mahkumu serbest bırakmıştı.

Kaynaklar, tutukluların rehin olarak tuttuğu bir albayı ve diğer güvenlik güçlerini ise rejime teslim ettiğini belirtti.

Hama hapishanesinde ne olmuştu?
Esed rejiminin Hama merkezi hapishanesindeki siyasi tutuklulardan 5'ini idam etmek istemesine karşı çıkan mahkumlar, bu kişileri teslim etmeyerek, 2 Mayıs'ta pazartesi günü isyan başlatmıştı. Rejim güçleri bunun üzerine Hama Hapishanesi'ni kuşatarak, göz yaşartıcı gazla tutukluların isyanına müdahale etmişti.

Tutukluların rejimden bir albay, 2 yüzbaşı ve birkaç güvenlik mensubunu alıkoymasının ardından taraflar müzakere başlatmıştı. Müzakereler sonucu, mahkumlar iki yüzbaşıyı serbest bırakmış, rejim de 200 mahkumu serbest bırakmayı ve 5 siyasi tutuklunun idamını iptal etmeyi kabul etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...