BMGK'dan Suriye'de sivillere yönelik saldırılara tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BMGK'dan Suriye'de sivillere yönelik saldırılara tepki

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'de son dönemde sivillere ve sağlık kuruluşlarına yönelik saldırıların savaş suçu olarak değerlendirilebileceğini bildirdi.

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'de sivillere yönelik saldırılara ilişkin İspanya, Mısır ve Yeni Zelanda tarafından hazırlanan basın bildirisini kabul etti.

Bildiride Suriye'de son dönemde siviller, sağlık kuruluşları ve diğer sivil kurumlara yapılan saldırılardan "büyük öfke" duyulduğu kaydedilerek bu saldırıların savaş suçu olarak değerlendirilebileceği vurgulandı.

Bölgede BMGK tarafından da desteklenen çatışmaların durması anlaşmasının ihlalinden kaygı duyulduğu da ifade edilen bildiride, savaşan tüm taraflardan uluslararası insancıl hukuka uymaları istendi.

Tüm tarafların sivil halkla çatışan gruplar arasındaki ayrıma dikkat etme ve sivil kurumlara saldırmama zorunluluğu olduğu kaydedilen bildiride, Suriye halkının korunması konusundaki öncelikli sorumluluğun Suriye hükümetinde olduğu belirtildi.

DAEŞ ve El Nusra tarafından gerçekleştirilen terörist atakların da kınandığı bildiride, Suriye'de siyasi geçiş sürecini destekleyen 2254 sayılı BMGK kararının tam olarak uygulanması çağrısı yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...