Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kayıp Malezya uçağını bulma çalışmalarında sona yaklaşıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kayıp Malezya uçağını bulma çalışmalarında sona yaklaşıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Malezya Havayolları’nın Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 2014'te kaybolan MH 370 sefer sayılı uçağıyla ilgili son gelişmeler, iki yıldan uzun süren arama çalışmalarında artık sona yaklaşıldığını gösteriyor.

Malezya Havayolları’nın Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 2014'te kaybolan MH 370 sefer sayılı uçağıyla ilgili son gelişmeler, iki yıldan uzun süren arama çalışmalarında artık sona yaklaşıldığını gösteriyor.  Malezya Resmi Haber Ajansı Bernama, Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai'nin bir süre önce Güney Afrika sahillerinde bulunan parçaların büyük olasılıkla MH 370'e ait olduğunu açıkladığını aktardı. Liow, "Uçağın bulunması için bölgede arama çalışmalarını yürüten ekip, Güney Afrika ve Rodrigues Adası'nda bulunan parçaların çok büyük bir olasılıkla MH370'e ait olduğunu düşünüyor." dedi.  

İki yıldır çözülemeyen sır
Boeing 777 tipi uçak, 27 Mart 2014'ta yerel saatle 00.41 sularında Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı’ndan Pekin’e gitmek üzere havalanmıştı. Uçakta toplam 15 farklı ülkeden 227 yolcu ve 12 mürettebat bulunuyordu.Yolcuların 152’si Çin vatandaşıydı.

Uçakla en son 01.21 civarında irtibat kurulmuştu. Kuala Lumpur Havalimanı kontrol kulesi, saatler 01.30’u gösterirken, Vietnam hava sahasına girmeden önce uçakla irtibatın kesildiğini açıklamıştı. 

Uçak, Penang Adası yakınlarında Malezya ordusuna ait radarda da görülmüştü. Uçağın, 45 bin fit yükseklikte uçarken batıya doğru keskin bir dönüş yaptığı, Penang Adası semalarında 23 bin fite düştüğü ve daha sonra yeniden 35 bin fite yükselerek Hint Okyanusu’nda kuzey-batıya yönüne doğru seyrettiği belirlenmişti. Yetkililer, Boeing 777 tipi yolcu uçaklarının bu irtifada uçmaması gerektiğine dikkati çekmişti. 

Komplo teorileri
Tüm çabalara rağmen bulunamayan uçakla ilgili çok sayıda komplo teorisi ortaya atılmıştı. Kimileri uçağın Ruslar tarafından Kazakistan’a kaçırıldığı ileri sürmüş, kimileri de uçağın Afganistan’a indirildiğini iddia etmişti.

Komplo teorileri arasında uçağın ABD’nin Hint Okyanusu’nda bulunan Chagos Takımadaları’ndaki üssüne indirildiği, muhalefet lideri Enver İbrahim’e sempatisi olan pilot tarafından kaçırıldığı da yer alıyordu.

Arama çalışmaları
Geçen yıl Hint Okyanusu’nda Fransa yönetimindeki Reunion Adası’nda bulunan kanat parçasının ve 2 Mart 2016'da Mozambik'te bulunan parçaların MH 370’e ait olduğu ileri sürülmüştü.  Avustralya liderliğinde iki yıldır devam eden arama çalışmaları, iz bulunamaması durumunda Haziran 2016’da sona erecek. Arama çalışmalarının Avustralya'ya maliyeti 200 milyon doları aştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...