HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Bozkır'dan flaş 'vize' açıklaması

Düzenleyen: /
Bakan Bozkır'dan flaş 'vize' açıklaması
Bakan Bozkır, Vize, Vize Açıklaması, Haber

DÜNYA Haberleri

AB Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa'ya vize serbestisi konusunda tıkanıklığın giderilmesi için istişare yapılması gerektiğini söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa'dan gelen taleplerle tartışma konusu olan vize serbestisine dair konuştu. Bozkır, bu konu için yeni bir istişare gerektiğini belirtti.

'DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Terör yasasında değişikliğin söz konusu olamayacağını söyleyen Bozkır, "Bugünkü temaslarım sonucunda çok fazla umutlu olduğumu söyleyemiyorum. Tıkanıklığın aşılması için yeni bir istişare gerekli. Türkiye'ye döndüğümde yeni bir değerlendirme yapacağız, 5 beklenti ile ilgili ne yapılabilir, değerlendireceğiz. Böyle bir ortamda terörle mücadele kanunda değişiklik Türkiye siyasetinin konusu olamaz, bunun karşılıklı anlayışla çözülmesi lazım. Bütün süreci olumlu bakıyorum ama her ülkenin yapabilecekleri vardır, yapamayacakları vardır.'' şeklinde konuştu.

'ÇOK ZAMAN KALMADI'

Bozkır, AB'nin paradimadaki değişimleri görmesi gerektiğini belirterek, ''Bugün bulunduğumuz noktada sürecin haziran sonuna bitmesi için önümüzde çok zaman kalmadı, süratle adım atılması, komisyonun Türkiye ile birlikte çalışarak yeni bir değerlendirme yapması gerekir. Komisyonun yeni bir karar vermesi şu aşamada elzemdir. Paradigmanın yeniden değiştiğini AB görmelidir.'' dedi.

'GERİ KABUL YÜRÜRLÜĞE GİRMEDİ'

''Geri kabul anlaşması henüz yürürlüğe girmemiştir'' diyen Bozkır, ''Vize tek bir unsur değildir, 6-7 unsurun birlikte değerlendirildiği bir konudur. Önümüzdeki dönemde bu anlaşmanın tamamına bakacağız ve stratejimizi saptayacağız." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: MİLLİYET

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...