Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya Başbakanı Merkel Türkiye'ye geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: DW Türkçe
Almanya Başbakanı Merkel Türkiye'ye geliyor

DÜNYA Haberleri  / DW Türkçe

Almanya Başbakanı Angela Merkel 22 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Yardım Zirvesi’ne katılmak üzere Türkiye’ye gidecek.

Almanya Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in zirvede bir de konuşma yapacağını ve diğer liderlerle ikili görüşmelerde bulunacağını belirtti.  Hükümet sözcüsü Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceğinin ise şu an için belli olmadığını söyledi.  Seibert, söz konusu zirvede dünya toplumunun, son yıllarda giderek artan insani krizlerle mücadele yollarının tartışılacağını vurguladı.  Hükümet sözcüsü Seibert ayrıca, kısa vadeli acil yardımlarla, orta ve uzun vadeli yardımların koordinasyonunun da İstanbul'daki zirvede ele alınacağını dile getirdi.

Başbakan Merkel'e Türkiye ziyaretinde Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller eşlik edecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DW Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...