Nordik ve ABD, Putin'e karşı birleşti

Düzenleyen:
Nordik ve ABD, Putin'e karşı birleşti

DÜNYA Haberleri

ABD-Nordik (Norveç, Danimarka, İsveç, İzlanda, Finlandiya, Faroe Adaları, Grönland) Ülkeleri Liderler Zirvesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da yapıldı.

Zirveye Obama dışında Finlandiya, Norveç, İsveç, Danimarka ve İzlanda liderleri katıldı. Zirvede Rusya'ya karşı birlik mesajı verildi ve Kırım'ın işgali sebebiyle Rusya'ya yaptırımların sürdürülmesi çağrısı öne çıktı. Obama, "Rusya'nın Baltık ve Nordik bölgesinde artan askeri varlığı ve saldırganlığı karşısındaki endişelerimiz konusunda da aynı fikirdeyiz" dedi. Obama, Rusya ile devam eden diyaloğu sürdüreceklerini, iş birliği arayışında olacaklarını ifade etti ve "Aynı zamanda hazır ve güçlü olduğumuzdan da emin olmak istiyoruz. Ayrıca Rusya'nın askeri faaliyetlerini uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde yürütmesini istiyoruz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...