Katil Esad güçleri ve destekçileri Halep'i kuşattı

Düzenleyen:
Katil Esad güçleri ve destekçileri Halep'i kuşattı

DÜNYA Haberleri

2012 yılından bu yana Esad rejimine direnen Suriye'nin ticari başkenti Halep, yeni bir saldırı dalgası ile karşı karşıya.

Rejim güçleri, İran, Rusya ve PYD milisleriyle birleşerek Halep'e 4 koldan saldırı başlattı. Buna karşılık, Sünni muhalifler işgalcilere karşı büyük bir direniş örneği sergiliyor. Direniş gruplarından Sultan Murat Tugayı Siyasi İşler Sorumlusu Albay Muhammed Şimali, Halep'in 5 yıllık çatışma sürecinde Nagazaki ve Hiroşima'nın 10 katı bombardımanla karşı karşıya kaldığını söyledi. Muhammet Şimali, Halep'e Güney, Batı ve Doğu yönünde rejim, İran ve Rus askerlerinin, Kuzey'de ise PYD'nin saldırdığını belirtti. İran tarafından 8 bin Şii militan sözde ateşkes süresince bölgeye sevk edildi. Üç gün içinde ise Rusya, yüzlerce askerden oluşan kara gücünü Lazkiye Humeynin'den Halep'e nakletti. Şehrin üzerinde 5 Rus uçağı kesintisiz bombardıman gerçekleştiriyor. Karadan ise Rusya balistik füzelerle bombardımana destek veriyor. Rus uçakları özellikle Halep'in dünya ile tek bağlantı kanalı olan Handarat'ı vuruyor. Yine aynı yere saldıran PYD ise, kaçmak isteyen tamamı Sünni kadın ve çocukların oluşturduğu 40 kişilik konvoyu vurarak tamamını öldürdü. Bu arada, DAEŞ'in Deyr-i Zor şehrinde bir hastaneyi vurması sonucu 20 rejim yanlısı kişinin öldüğü bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...