Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya'da Boko Haram'la mücadele için bölgesel güvenlik zirvesi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Nijerya'da Boko Haram'la mücadele için bölgesel güvenlik zirvesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'da Boko Haram örgütüyle mücadele çerçevesinde bölgesel güvenlik zirvesi düzenlendi.

İlki 17 Mayıs 2014'te Paris'te yapılan zirvenin ikincisine, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Antony Blinken dahil olmak üzere Çad, Nijer, Kamerun, Benin, Orta Afrika Cumhuriyeti, Gabon ve Togo devlet başkanları, BM, Afrika Birliği ve Çin'den üst düzey yetkililer katıldı.

Nijerya'nın başkenti Abuja'da dün düzenlenen zirveye katılan Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Nijeryalı mevkidaşı Muhammed Buhari ile yapılan ortak basın toplantısında, ülkenin kuzeydoğusunda militanlara karşı büyük kazanımların elde edildiğini, öte yandan Boko Haram'ın tehdit olmayı sürdürdüğünü söyledi.

Fransa'nın çok uluslu görev gücüne eğitim ve materyal desteği vermeye devam edeceğini belirten Hollande, ortaklarına, terörizmle mücadeleye bağlı kalmaları ve bölgede 7 yıldır süren krizin neden olduğu insani meselelere eğilmeleri çağrısında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Boko Haram militanlarıyla mücadele için Nijerya'ya 57 milyon dolar yardım yapacaklarını, en az bin Nijerya askerinin eğitilmesine destek olacaklarını ifade etti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de militanlarla mücadele eden çok uluslu görev gücü için 15 milyon avro yardım sözü verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...