Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İtalyan politikacıdan Müslüman Londra Belediye Başkanına hakaret

İtalyan politikacıdan Müslüman Londra Belediye Başkanına hakaret

DÜNYA Haberleri

İtalya'da ana muhalefet partisi konumundaki 5 Yıldız Hareketi'nin lideri Beppe Grillo, Pakistan kökenli Müslüman Sadiq Khan'a hakaret etti.

İtalya'da ana muhalefet partisi konumundaki 5 Yıldız Hareketi'nin lideri Beppe Grillo, Pakistan kökenli Müslüman Sadiq Khan'ın Londra Belediye Başkanı seçilmesiyle ilgili olarak “Westminster'ı havaya uçurduğu zaman görüşürüz” dedi.

GRİLLO IRKÇI AÇIKLAMARIYLA ÖNE ÇIKIYOR

Komedyen olarak üne kavuşan Beppe Grillo’nun kurucusu olduğu ve fiili olarak liderliğini yaptığı 5 Yıldız Hareketi lideri Grillo, dün de Padova kentinde yaptığı bir şovda, Sadiq Khan'la ilgili olarak "Bir Bangladeşlinin seçilmiş olması sıra dışı. Westminster'ı havaya uçurduğu zaman görüşürüz" dedi.

Kendisini sağcı ya da solcu olarak tanımlamaktan kaçınan, katılımcı demokrasiyi savunsa da parti içindeki anti-demokratik uygulamaları tartışılagelen 5 Yıldız Hareketi’nin fiili lideri, bu sözleri yüzünden ırkçılıkla suçlanmaya başladı.

İtalyan Komünist Partisi’nin yayın organı olarak Antonio Gramsci tarafından kurulan ancak bugün iktidardaki Demokratik Parti’ye yakın olan L’Unita gazetesi, Grillo’nun aşırı sağcı, göç ve İslam karşıtı Kuzey Ligi lideri Matteo “Salvini'den bile daha kötü" olduğunu yazdı.

İtalyan politikacıdan Londra Belediye Başkanına hakaret

"HEM CAHİL HEM FAŞİST"

İktidardaki Demokratik Parti’den Roma Belediye Başkanı adayı olan Roberto Giachetti de Twitter’a yazdığı mesajda Grillo’nun bu “esprisinin” kendisini güldürmediğini söyledi.

Sosyal medyada Grillo için, hem Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı Sadiq Khan’dan “Bangladeşli” diye söz ettiği için cahillikle hem de ırkçılık ve faşistlikle suçlandı. Bir yorumcu da “Sadece komedyenlik yapan biri böyle bir şaka yapabilir ama bir siyasetçi yapamaz. (Donald) Trump bile bunu yapmazdı” dedi.

Sosyal medya kullanıcılarından Grillo’ya politikayı bırakıp tam zamanlı komedyenliğe dönme çağrıları da geldi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...