Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry: Libya hükümetine destek vereceğiz

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kerry: Libya hükümetine destek vereceğiz

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Libya hükümetine destek vereceklerini belirterek, "Başkanlık Konseyi'ni destekleyeceğiz, ambargoların kaldırmaya çalışacağız ve DAEŞ terörüyle mücadelede gerekli araçları sağlayacağız." dedi.

Libya'daki siyasi krizi sona erdirmek amacıyla Avusturya'nın başkenti Viyana'da ABD ve İtalya'nın eş başkanlığında düzenlenen Dışişleri Bakanları toplantısı sona erdi. Toplantı sonrasında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve Libya Başbakanı Fayiz es-Sirac, ortak basın toplantısı düzenledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, burada yaptığı açıklamada, toplantıya katılan bütün ülkelerin Libya'da istikrarın sağlanması için sorumlulukları bulunduğunu söyledi. Libya'daki iç savaşın halkın fakirleşmesine yol açtığını, ülkenin ekonomik ve siyasi kriz yaşamasına neden olduğunu ifade eden Kerry, Libya'da sosyal uyumun bozulması nedeniyle endişeli olduklarını belirtti.

Kerry, Başbakanı Fayiz es-Sirac'ı göstererek, "Libya halkı hükümet istiyor, işte hükümet burda." dedi.

Libya'nın geleceğinin birlik, güvenlik ve istikrardan geçtiğini belirten Kerry, "Libya'da barışı tehdit eden herkes yaptırımlarla karşı karşıya kalacak." ifadelerini kullandı.

ABD, Libya hükümetine insani, ekonomik ve güvenlik desteği vermeye hazır olduğunu vurgulayan Kerry, "Başkanlık Konseyi'ni destekleyeceğiz, ambargoların kaldırmaya çalıyacağız ve DAEŞ terörüyle mücadelede gerekli araçları sağlayacağız." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...