Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Fransa'da İslam karşıtı saldırılar artıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Fransa'da İslam karşıtı saldırılar artıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa İslam Konseyi Başkanı Kbibeche, "Fransa'da güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere karşın ne yazıkki son dönemde de Müslümanların ibadet yerlerine yönelik saldırılar devam ediyor" dedi.

Fransa İslam Konseyi (CFCM) Başkanı Anouar Kbibeche, ülkede İslam karşıtı saldırılarda büyük artış olduğunu belirterek, "Güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere karşın ne yazıkki son dönemde de Müslümanların ibadet yerlerine yönelik saldırılar devam ediyor" dedi.

Paris'in kuzeyindeki Le Bourget Fuar alanında bu yıl 33'üncüsü düzenlene Müslüman Fuarı kapsamında, "Fransa'da İslam'ın geleceği" konulu panelde konuşan Kbibeche, Fransa'da İslamofobinin geçen yıl yapılan terör saldırıları sonrası arttığını belirtti.

Saldırılar sonrası Fransa'da güvenlik güçlerinin, Müslümanların güvenliği için büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Kbibeche, "Güvenlik güçlerinin aldığı önlemlere karşın ne yazıkki son dönemde de Müslümanların ibadet yerlerine yönelik saldırılar devam ediyor. En son Ajaccio kentinde bir mescit yakıldı. Bunun dışında Müslüman bireylere yönelik çok sayıda saldırı düzenlendi." diye konuştu.

Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Ahmet Oğraş ise Müslüman Fuarı'nda 4 gün boyunca Fransa’daki Müslümanların geleceğini konuştuklarını belirterek, "Müslümanların geleceği tüm grupların bir federasyon bünyesinde bir araya gelmesinden geçiyor. Bizim dedelerimiz camileri yaşatma dernekleri kurdular. Biz Fransa’daki Müslümanlar olarak bu toplumun bir unsuruyuz. Fikirlerimizi söylemeli ve siyasi partilere üye olmalıyız. Bu şekilde kendimizi ifade ederek Müslümanların temsil gücünü arttırmalıyız." ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...