Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den flaş açıklama: 'Silah vermeye hazırız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den flaş açıklama: 'Silah vermeye hazırız'

DÜNYA Haberleri  / AA

Peter Cook, ABD’nin Libya’ya silah verebileceğinin belirtilmesi üzerine, talimat verilmediğini, fakat buna hazır olduklarını söyledi.

BD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, ABD’nin Libya’ya silah verebileceğinin belirtilmesi üzerine, kendilerine henüz bu konuda bir talimat verilmediğini, fakat buna hazır olduklarını söyledi. Cook, günlük basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaptığı görüşmelerden sonra Libya hükümetine destek vereceklerini belirtmesine ilişkin soruları yanıtladı.

Cook, “Bize düşen rolü oynamak için hazır bir şekilde bekliyoruz. Fakat bu bildiri henüz yeni hazırlandı ve bildiğim kadarıyla şu ana kadar bu konuya ilişkin bizi harekete geçirecek bir talep yok” dedi.

Konuya ilişkin detay vermekten kaçınan Cook, ABD Savunma Bakanlığına henüz bilgi verilmediğini belirterek, süreci takip ettiklerini söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DAEŞ’e karşı mücadele bağlamında Libya’ya silah verilebileceğine dair kararın bugün alındığına dikkati çeken Kirby, “Süreci bekleyerek sonucu göreceğiz” dedi.
Ayrıca Kirby, Trablus merkezli Milli Genel Kongre ile Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından oluşturulan, Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından kendilerine herhangi bir silah talebi gelmesi durumunda, silahları vermeden önce verilecek silahların yanlış kişilerin eline geçmeyeceğinden emin olmaları gerekeceğini belirtti.
Libya'daki siyasi krizi sona erdirmek amacıyla Viyana'da ABD ve İtalya'nın eş başkanlığında düzenlenen ve bugün sona eren Dışişleri Bakanları toplantısından sonra, John Kerry, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ve Libya Başbakanı Fayiz es-Sirac ile ortak basın toplantısı düzenleyerek, "Başkanlık Konseyi'ni destekleyeceğiz, ambargoları kaldırmaya çalışacağız ve DAEŞ terörüyle mücadelede gerekli araçları sağlayacağız" şeklinde konuşmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...