Trump: ‘Kuzey Kore lideriyle görüşürüm'

Düzenleyen:
Trump: ‘Kuzey Kore lideriyle görüşürüm'

DÜNYA Haberleri

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olması beklenen Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmeye istekli olduğunu ifade ederek, “Kuzey Kore lideri ile konuşmak isterim. Kim ile konuşmakta sakınca görmüyorum” dedi.

Kasım ayında ABD’de yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Donald Trump, Manhattan’da bulunan Trump Tower’ın 26’ıncı katında verdiği röportajında Kuzey Kore ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kuzey Kore’nin nükleer programını durdurmak için Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmeye istekli olduğunu ifade eden Trump, Kuzey Kore ile ilgili izlemeyi düşündüğü plana dair detay vermedi. Trump, “Kuzey Kore lideri ile konuşmak isterim. Kim ile konuşmakta sakınca görmüyorum” dedi.

Trump, “Kuzey Kore liderinin aklını başına getirmeyi dener miydiniz?” sorusuna ise “Kesinlikle” yanıtını verdi.
Öte yandan Paris İklim Değişikliği Sözleşmesi’nin yeniden müzakere edilmesi çağrısında bulunan Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki tutumunu doğru bulmadığını sözlerine ekledi. 69 yaşındaki iş adamı, Kuzey Kore sorununun çözümü için Pyongyng’ın diplomatik ve ekonomik destekçisi olan Çin medyasına da baskı yapacağını belirtti. Trump, “Çin üzerinde muazzam bir gücümüz olduğu için Çin’e büyük bir baskı yapardım. Çin bu sorunu tek bir görüşme ya da telefon görüşmesi ile çözer” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...