Azerbaycan 2 bin hektardan büyük araziyi işgalden kurtardı

Düzenleyen:
Azerbaycan 2 bin hektardan büyük araziyi işgalden kurtardı

DÜNYA Haberleri

Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan çatışmalar sonucu Azerbaycan 2 bin hektardan daha fazla araziyi Ermeni işgalinden kurtardı.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında nisan ayında yaşanan çatışmalarda, Azerbaycan ordusunun 2 bin hektardan fazla araziyi Ermenistan işgalinden kurtardığı bildirildi.

TEMAS HATTI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE DEĞİŞTİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun nisanda yaptığı provokasyonlara yanıt olarak Azerbaycan ordusunun başlattığı operasyonlar sonucu temas hattının önemli ölçüde değiştiği belirtildi.

STRATEJİK ÖNEME SAHİP BÖLGELER KURTARILDI

Operasyonlarda Azerbaycan ordusunun Ağdere, Fuzuli ve Cebrayıl illerindeki stratejik öneme sahip yükseklik ve arazileri işgalden kurtardığı kaydedildi.

SARKİSYAN'IN SÖZLERİNE YALANLAMA GELDİ

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, Ermeni ordusunun 800 hektar araziyi kaybettiği şeklindeki ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"HİÇBİR PROVAKASYON KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Açıklamaya şöyle devam edildi: "Azerbaycan ordusu nisan ayında 2 bin hektardan fazla araziyi işgalden kurtardı. Ermenistan tarafından farklı olarak Azerbaycan ordusu, temas hattında durumu gerginleştirecek adımlar atmıyor, sadece karşılık vermek zorunda kalıyor. Bundan sonra da düşmanın hiçbir provokasyonu yanıtsız kalmayacak.

"ERMENİSTAN'IN KAYIPLARI BİZDEN 10 KAT FAZLA"

Ermenistan'ın nisandaki can kayıplarıyla ilgili açıkladığı bilgiler de gerçeği yansıtmıyor. Aslında Ermenistan ordusunun kayıpları, Azerbaycan'ın kayıplarından 10 kat fazladır."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...