Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail Savunma Bakanı Yaalon istifa etti, yerine Lieberman geliyor

Düzenleyen:
İsrail Savunma Bakanı Yaalon istifa etti, yerine Lieberman geliyor

DÜNYA Haberleri

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya güvenmediğini belirterek istifa etti. Netanyahu ile gerginlik yaşayan Yaalon'un yerine aşırı sağcı Dışişleri eski Bakanı Avigdor Lieberman'ın geleceği belirtiliyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile anlaşmazlığa düşen Savunma Bakanı Moşe Yaalon istifa etti. 

Twitter hesabından istifasını duyuran Yaalon, "Başbakan'ın tavrı ve son gelişmeler sonrası, oluşan güvensizlik ortamında hükümetteki savunma bakanı ve parlamentodaki milletvekiliği görevimden istifa ederek, siyasi yaşantıma ara verdim" dedi. 

Savunma Bakanı Moşe Yaalon'un istifasının Netanyahu hükümetine mesafeli yaklaşan bölgedeki ülkeler ile Batılı ülkeleri daha da uzaklaştıracağı belirtiliyor. 

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Moşe Yaalon'dan boşalan koltuğa aşırı sağcı Dışişleri eski Bakanı Avigdor Lieberman'ı oturtacağı belirtiliyor. Netanyahu'nun bu hamleyle koalisyon hükümetini daha genişletmeyi amaçladığı belirtiliyor.

İsrail Savunma Bakanı Yaalon istifa etti, yerine Lieberman geliyor

Filistin'le barış görüşmelerinde şahin kanatın savunuculuğunu yapan Lieberman'ın savunma politikaları alanında deneyimsiz olması eleştiriliyor. 

İsrail Evimiz Partisi'nin lideri Avigdor Lieberman yolsuzluk suçlamasıyla uzun yıllar yargılanmıştı. 

İsrail eski Genelkurmay Başkanı olan Moşe Yaalon 2008 yılında Netanyahu'nun Likud Partisi'ne katılarak siyasete atılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...