ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'ndan sürpriz ziyaret

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı'ndan sürpriz ziyaret

DÜNYA Haberleri

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel, Suriye’ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

CENTCOM’dan yapılan yazılı açıklamada, Votel’ın Suriye’de terör örgütü DAEŞ karşıtı yerel güçlere eğitim ve danışmanlık hizmeti sunan ABD askerleriyle bugün bir araya geldiği bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada, “General Votel, Suriyeli Arap savaşçılar ve Suriye Demokratik Güçleri liderleriyle çalışan Amerikalı askeri danışmanlarla bir araya geldi.” ifadesi kullanıldı.
Amerikalı komutanın ziyaret ettiği bölgeye ilişkin bilgi paylaşılmazken ABD medyasında yer alan haberlerde Votel'ın yaklaşık 11 saat Suriye’de kaldığı belirtiliyor.
ABD Başkanı Barack Obama’nın DAEŞ karşıtı küresel koalisyon özel temsilcisi Brett McGurk de Twitter hesabından ziyarete ilişkin, “DAEŞ liderleri ses kayıtlarını karanlıkta yapmaya mahkum edilirken General Votel, Rakka saldırısı planı için Suriye’deydi.” paylaşımında bulundu.
CENTCOM’daki görevine geçtiğimiz aylarda başlayan Votel, ABD’nin DAEŞ karşıtı kampanyasına başladığı 2014’ten bu yana Suriye’ye giren en üst düzey askeri yetkilisi oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...