Havadaki facia ile ilgili üç senaryo var

Düzenleyen:
Havadaki facia ile ilgili üç senaryo var

DÜNYA Haberleri

Paris-Kahire seferini yaparken 56 yolcu ve 3'ü güvenlik görevlisi 10 mürettebatla Akdeniz’de kaybolan EgyptAir yolcu uçağının enkazı bulundu.

Kazayı kara kutu çözecek ancak terör saldırısı ihtimali öne çıktı. DAEŞ'in "Saldırıyı biz gerçekleştirdik" iddiasından sonra bu senaryonun daha da güçlendiği bildirildi. Uçağın başkaptanı Muhammed Said Ali Şukair’in (37) uçak düşmeden 4 gün önce başkaptanlığa yükseldiği öğrenildi. Acil durum sinyali verilmemesi üzerine 3 farklı senaryo üzerinde durulduğu bunlardan birinin kaptan veya kaptanlarının uçağı kasten düşürdüğü ihtimali olduğu bildirildi. Diğer senaryo ise, kokpite terör baskını olduğu ancak bu durumda acil sinyal verilmeliydi. En güçlü ihtimal, uçağın bir patlayıcıyla düşürülmesi. İddiaya göre, bomba uçağın kargo kısmına yerleştirildi. DAEŞ'in de üstlenmesinden dolayı bu ihtimalin kuvvetli olabileceği, Fransa'daki havayolu grevlerinden dolayı teröristlerin kolayca uçağa bomba yükleyebileceği ileri sürüldü. Ayrıca, uçağın tuvalet kısmı ve elektrik aksamından dumanlar çıktığı, 4 dakika sonra ise pilotla irtibatın kesildiği açıklandı.

BU FOTOĞRAF GERÇEK OLDU

Hostes Samar Ezz Eldin (27), kazadan önce Facebook'ta denize düşen bir uçak ve denizden çıkan bir hostes fotoğrafı paylaşmış. Samar, bir TV programında, "Uçak düşüyor ve sadece ben kurtuluyorum" demiş.

Havadaki facia ile ilgili üç senaryo var

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...