'Husiler ile Salih güçlerinin darbesi yabancı ülkelerin emriyle oldu'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Husiler ile Salih güçlerinin darbesi yabancı ülkelerin emriyle oldu'

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçlerinin darbesinin yabancı ülkelerin emriyle gerçekleştiğini öne sürdü.

Hadi, Kuzey ve Güney Yemen'in birleşmesinin 26. yıl dönümü dolayısıyla devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında, "Husiler ile Salih güçlerinin darbesi, yabancı ülkelerin emriyle olmuştur. Yemen'in birliği, sahte şan peşinde koşan bu kişilerden darbe almıştır." dedi.

Hadi, "Yemen'in komplo ülkesi olmasına ve ajanlar aracılığıyla bölgesel barışı sarsmak için sızılan bir arka bahçe olmasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Kuveyt'teki müzakerelerle ilgili de konuşan Hadi, Mart 2013 ve Ocak 2014'te gerçekleştirilen ulusal diyalog görüşmelerinde "devlet hariç hiçbir grubun ağır silaha sahip olmaması ve ülkenin 6 federal bölgeye ayrılması" yönünde alınan kararın Yemen krizinin çözümü için temel referans kaynağı olduğuna işaret etti.

Hadi, taşıdıkları sorumluluğun gereği olarak müzakerelerde Yemen halkı için pek çok tavizde bulunduklarını ancak her geçen gün Husi militanlarının iktidardan başka dertleri olmadığını anladıklarını kaydetti.

İkinci ayına giren Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinin tarafları arasında "meşruiyet" konusunda anlaşmazlık yaşanıyor. Husi heyeti, ülkeyi yönetecek yeni geçici başkanlık konseyi ile uzlaşı hükümetinin kurulması ve Hadi'nin görevden alınmasını şart koşuyor ve bunların gerçekleşmemesi durumunda hiçbir mesafe katedilemeyeceğini belirtiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...