'Kuveyt'e siyasi diyalog için geldik'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Kuveyt'e siyasi diyalog için geldik'

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuveyt'te müzakerelere katılan Husilerin Sözcüsü Abdusselam, "Kuveyt'e dayatmaları uygulamak için değil, siyasi diyalog için geldik." dedi.

Kuveyt'teki Yemen müzakerelerine katılan Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam, heyetin Kuveyt müzakerelerine "dayatmaları uygulamak için değil, siyasi diyalog için geldiklerini söyledi.

Abdusselam, müzakerelere evsahipliği yapan Kuveyt'te düzenlediği basın toplantısında, müzakerelerin askıya alınması ya da müzakerelerden çekilinmesinin çözüm getirmeyeceğini ifade ederek, heyetinin hazır olduğunu ve Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed ile düzenli olarak görüştüklerini söyledi.

"Kuveyt'e dayatmaları uygulamak için değil, siyasi diyalog için geldik, savaşırken reddettiklerimizden siyaset yaparken ödün vermeyeceğiz." diyen Abdusselam hükümet heyetini 3 kere müzakerelerden çekilmekle suçlayarak, "Gerçekten diyalog istiyorlarsa müzakere masasına otururlar." ifadesini kullandı.

Herkesin katıldığı bir uzlaşı hükümetinin kurulması, askeri ve emniyet kurumlarını korumakla görevli bir askeri komite oluşturulması gereğini vurgulayan Abdusselam, "Yemen'de despotluk yapacak bir yönetimin gelmeyeceğine dair güvence istiyoruz. Mevcut hükümetin savaştan önce olduğu gibi kalması söz konusu değildir." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...