Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borisov: Geri kabul anlaşması Bulgaristan’a huzur verecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Borisov: Geri kabul anlaşması Bulgaristan’a huzur verecek

DÜNYA Haberleri  / AA

Başbakan Borisov, "Türkiye ile imzalanan geri kabul anlaşması Bulgaristan’a huzur verecek. İki ay sonra Türkiye sınırında 136 kilometrelik tel örgümüz olacak." dedi.

Bulgaristan-Türkiye kara sınırında yasa dışı göçe karşı inşaatı tamamlanmak üzere olan tel örgü engelini havadan ve karadan teftiş eden Borisov, ülkenin güneydoğusundaki Malko Tırnovo bölgesini de ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova, Savunma Bakanı Nikolay Nençev ve iktidar koalisyonuna kilit destek veren ırkçı ve aşırı milliyetçi Vatansever Cephe’nin (PF) Eş Başkanı Valeri Simeonov ile birlikte tel örgü çekme çalışmalarını izleyen Borisov, alınan sonuçtan memnun olduğunu ifade etti.

Borisov, inşaatı parlamento kararı ile başlatılan 136 kilometrelik tel örgü engelinin tamamlanacak sadece 11 kilometrelik bir bölümünün kaldığını, hükümetin bunun için ayırdığı 3 milyon avroluk maddi destek ile iki ay sonra ortak kara sınırının tamamen tel örgü ile kapatılacağını bildirdi.

"Erdoğan ve Türkiye'ye teşekkür etmek isterim"

Pazartesi günü İstanbul’a gideceğine işaret eden Borisov, “Yarın Türkiye gitmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk devletine de teşekkür etmek isterim. Sınırımıza (göç) baskı olmaması için elinde geleni yapıyorlar. Sadece bizimle (geri kabul için) anlaşma imzaladılar. Hoşumuza gitmeyen bir şey varsa, onu da söyleriz, ancak adil olmak gerekiyorsa işbirliği başarılarımızı da dile getiririz.”

Avrupa Birliği ve Türkiye’nin karşılıklı diyaloğun duygulara rehin olmamaları gerektiğini belirten Mitov, Türkiye’nin yeni belirlenecek başbakanı ile de sağduyulu diyaloğun devam edeceğini umut ettiğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...