Eurovision 1.'si Rus vatandaşlığını reddetti! 'Ben Türk'üm'

Düzenleyen:
Eurovision 1.'si Rus vatandaşlığını reddetti! 'Ben Türk'üm'

DÜNYA Haberleri

Rus yanlısı Kırım hükümeti, Eurovision’u kazanan Cemile'ye, "Ülkene dön, Rus vatandaşlığına geç" dedi. Güzel yıldız, teklifi elinin tersiyle kenara itti

2016 Eurovision’u kazanan Kırım Türkü Cemile'nin Kırım’a dönme ve Rusya vatandaşı olma teklifini reddettiği bildirildi. Rus Korrespondent gazetesi, Kırım'ın şu andaki Rus yanlısı hükümeti Cemile'ye kısa bir zaman önce Rus vatandaşlığını ve eve dönmeyi önerdiğini ancak sanatçının teklifi geri çevirdiğini yazdı. Eurovision-2016 şarkı yarışmasında Ukrayna'yı temsil eden ve yarışmayı kazanan Kırım Tatar halkının temsicisi Cemile, Kırım başbakan yardımcısı Georgy Muradov’un Rus vatandaşlığına geçme ve eve dönme teklifini reddetti. Cemile,  “Kırım Türküyüm ve Ukrayna vatandaşıyım. Rusya vatandaşlığına ihtiyaç duymuyorum” dedi. Eurovision-2016 şarkı yarışmasını kazanan Cemile'ye, Ukrayna devlet başkanı Petro Poroşenko Halk Sanatçısı unvanını verdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı, sanatçının galibiyetinin Kırım Tatarlarının yanı sıra tüm Ukraynalılar için büyük önem taşıdığını söyledi. Aynı gün, Ukrayna milliyetçi Svoboda partisi üyeleri Igor Tokovenko ve Irina Farion, Cemile'yi etnik olarak Ukraynalı olmadığı için protesto etti. Genç sanatçının 1944 isimli şarkısı Kırım Tatarlarının sürgününü anlatıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...