ABD, Vietnam'a uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD, Vietnam'a uyguladığı silah ambargosunu kaldırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, Vietnam'a uygulanan silah ambargosunun kaldırıldığını açıkladı.

Üç günlük resmi ziyaret için dün gece başkent Hanoi'ye gelen Obama için sabah Devlet Başkanlığı Sarayı'nda resmi karşılama töreni düzenlendi.

Vietnam Devlet Başkanı Tran Dai Quang ile görüşen Obama, son yıllarda kaydettiği "olağanüstü ilerleme" için Vietnam'ı kutladı.

Obama, ziyaretinin ikili ilişkileri daha da güçlendirmesini umut ettiğini kaydederek ABD'nin Vietnam savaşından bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldırma kararı aldığını söyledi.

Ziyareti sırasında başkent Hanoi’nin yanı sıra Ho Ci Minh kentinde de temaslarda bulunması beklenen Obama, Trans Pasifik İşbirliği Anlaşması (TPPA) konusunda görüşmeler yapılacak.

Vietnam’ın Washington Büyükelçisi Pham Quang Vinh, Obama’nın ziyaretiyle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini belirtti.

Vinh, geçen yıllarda ABD-Vietnam ilişkilerinin normalleşme sürecinden stratejik ortaklığa kadar gelişme kaydettiğini sözlerine ekledi.

Obama yönetimi, 2013 yılında Vietnam’la Stratejik İşbirliği Anlaşması ve 2015'te de ABD-Vietnam Ortak Vizyon Anlaşması'nı imzalamıştı. 2014'te de Vietnam'a uygulanan silah ambargosu kısmen kaldırılmıştı. Güney Çin Denizi'nde Çin'in hak iddialarına karşı çıkan Vietnam, silah ambargosunun tamamen kaldırılmasını istiyordu.

Barack Obama, iki ülke arasındaki ilişkilerin 1995'te yeniden başlamasının ardından Vietnam'ı ziyaret eden üçüncü ABD başkanı oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...