Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Taliban lideri barış ve uzlaşıya dair ilerleme umutlarını engelledi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Taliban lideri barış ve uzlaşıya dair ilerleme umutlarını engelledi'

DÜNYA Haberleri  / AA

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Molla Mansur, Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki görüşmelerin önünde durdu ve Afganistan'da barış ve uzlaşıya dair ilerleme umutlarını engelledi" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan'da barış ve uzlaşmanın sağlanması için harcanan tüm çabaları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Stoltenberg, Taliban lideri Molla Ahtar Mansur'un ABD hava saldırısında öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklamasında, Mansur’un öldürüldüğünün Afgan ve ABD hükümetleri tarafından doğrulandığını ifade etti.

Jens Stoltenberg, şunları kaydetti:

"Molla Mansur, Afgan hükümeti ile Taliban arasındaki görüşmelerin önünde durdu ve Afganistan'da barış ve uzlaşıya dair ilerleme umutları engelledi. NATO ve ortaklarımız, Afganistan'ın teröristler için tekrar güvenli bölge haline gelmemesi için Afgan güvenlik güçlerini eğitmeye ve yardım görevine bağlı kalmayı sürdürüyor. Afganların liderliğindeki barış ve uzlaşma sürecini destekliyor ve bu çerçevedeki tüm çabaları memnuniyetle karşılıyoruz."

Pakistan'da öldürüldü
Mansur, cumartesi günü Pakistan’ın Belucistan eyaletinde saat 03.45 civarında düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü. ABD Savunma Bakanlığı, Afganistan-Pakistan sınır bölgesinde Taliban lideri Mansur'u hedef alan hava saldırısı düzenlediklerini bildirmişti.

Molla Mansur, Taliban yönetimi döneminde Afganistan'da Havacılık Bakanı olarak görev yapmıştı. ABD liderliğindeki NATO güçlerinin askeri müdahalesi sonucu Taliban iktidarının sona ermesinin ardından örgütünün yönetici şura üyesi olan Mansur, son beş yıldır Taliban lideri Molla Ömer'in yardımcısı olarak görev yapmıştı ve örgütün icra işlerine bakıyordu. Örgütün lideri Molla Ömer'in ölmesinin ardından Afganistan Talibanı, Temmuz 2015'te Mansur’u yeni liderleri olarak belirlemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...