İdomeni kampında bulunan sığınmacılar tahliye ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İdomeni kampında bulunan sığınmacılar tahliye ediliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kampında bulunan sığınmacılar, Yunan polisi tarafından ülkenin kuzeyindeki diğer kamplara götürülmek üzere tahliye ediliyor.

Sabah saatlerinde başlayan ve çok sayıda emniyet mensubunun katıldığı helikopter destekli tahliye operasyonu devam ediyor. Yaklaşık 500 sığınmacı otobüslere bindirilerek diğer sığınmacı kamplarına yerleştirilmek üzere bölgeden ayrıldı.

Tahliye operasyonunu yürüten Yunan polisi, basın mensuplarının İdomeni'deki sığınmacı kampına girmesine izin vermiyor. Sınırın Makedonya tarafındaki tel örgülere yakın bölgelerden görüntü almak isteyen basın mensupları da sınıra yaklaştırılmıyor.

Yunanistan yetkililerince dün yapılan açıklamada, tahliye operasyonu sırasında sığınmacıların zorlanmayacağı ve şiddet kullanılmayacağı belirtilmişti.

Tahliyenin bir haftadan uzun sürebileceğine işaret eden yetkililer, İdomeni'deki kampın boşaltılmasıyla iki aydan daha uzun süre sığınmacılar tarafından ulaşıma kapalı tutulan uluslararası demiryolunun da yeniden açılabileceğini söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...