Putin'in işbirliği yaptığı DAEŞ, Rus üssünü bastı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Putin'in işbirliği yaptığı DAEŞ, Rus üssünü bastı

DÜNYA Haberleri  / IHA

Suriye’de Rus ordusu tarafından kullanılan T4 üssüne ait yanmış 4 helikopter ve 20 kamyonun uydu fotoğrafları yayınlandı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ’in gerçekleştirdiği ifade edildi.

ABD merkezli küresel istihbarat ve araştırma kuruluşu Strafor, Suriye’nin antik kenti Palmira yakınlarında Rusya tarafından kullanılan T4 üssünde geçtiğimiz hafta yanmış 4 Rus helikopteri ile 20 kamyonun uydu fotoğraflarını yayınladı. Fotoğraflarda, üssün tahrip olduğu görülürken, saldırının terör örgütü DAEŞ tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Helikopter ile kamyonların kullanılamaz hale geldiği saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığını henüz bilinmiyor. Rus yanlısı kaynaklar tarafından yapılan açıklamada, helikopterlerin hem Suriye hem de Rus hava kuvvetleri tarafından kullanıldığı kaydedilirken, Rusya tarafından olayla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Putin'in işbirliği yaptığı DAEŞ, Rus üssünü bastı

"Esed ve Rusya, DAEŞ'ten petrol alıyor" haberi için tıklayın

 
 
Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...