Ban Ki-mun: Birlikte çığır açıcı bir çalışma yaptık

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ban Ki-mun: Birlikte çığır açıcı bir çalışma yaptık

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Dünya İnsani Zirvesi sırasında birçok çalışmaya imza atıldığını belirterek, "Birlikte çığır açıcı bir çalışma yaptık." dedi.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi'nin kapanış töreninde konuşan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, krizlerden etkilenen hükümetlerin, insanların, hükümet dışı kuruluşların, özel sektörün, BM kurumlarının ve diğer ortakların zirvede bir araya gelerek yaptıkları çalışmalarla insanlık gündemine destek verdiklerini söyledi.

Ban, zirve gündemini uygulamanın önemine dikkati çekerek, "İnsanların refah ve onur içinde yaşamalarını, geçen seneki sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ilişkin anlaşmamızı ve Paris'te iklim değişikliği ile ilgili anlaşmayı yaşatabilmek istiyorsak birlikte çalışmayız." diye konuştu.

"Birlikte çığır açıcı bir çalışma yaptık"

Ban, hükümetlerin krizlerin önlenmesi ve barışın sağlanması konusunda daha fazla çalışma yapması gerektiğini vurgulayarak, dünyadaki insani sorunların üstesinden ancak bu şekilde gelinebileceğini ifade etti. Ban, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zirve sırasında birçok çalışmaya imza atıldı. Birlikte çığır açıcı bir çalışma yaptık ve bu şekilde aynı zamanda engelliler ve başka sorunları olan insanlarında karar verme süreçlerine katılabilmelerini kolaylaştırmak için adımlar attık. Gençler için kriz durumlarında bir platform oluşturulması konusunda çalışmalar yaptık. Ayrıca kadın haklarının korunması için taahhütlerde bulunduk. Acil durumlarda ve cinsiyete dayalı şiddetten kadınların korunması konusunda çok önemli kararlara imza attık. Eğitimle ilgili yapılan fon çalışması da 100 milyon dolarlık bir başlangıç yaptı. Küresel eğitim ve iş koalisyonun katkısıydı bu. İslami finans araçları ve bu tip sosyal çalışmalar ve bu konu ile ilgili bir fon çalışması başlatıldı."

Eylül ayında yapılacak BM Genel Kurulu'nda Dünya İnsani Zirvesi'nin sonuçlarının da ele alınacağını belirten Ban, "Taahhütlerimizi daha ileriye götürebilmek konusunda hükümetlerarası platformlarda ve değişik kurum ve kuruluşlar arasındaki iş birliği ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Ban, zirveye katılan devletleri sorumluluklarını yerine getirdikleri için tebrik ederek, "Herkesin, dünya liderlerinin de özellikle bu fırsatı kaçıranların bize katılmasını isterim. Onlara bu konuda çağrı yapmak isterim bu şekilde önümüzdeki yılların gündemini hep birlikte uygulayabiliriz." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...