Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail yönetimi Filistinlilerin cenazelerini ailelerine geri vermeyecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İsrail yönetimi Filistinlilerin cenazelerini ailelerine geri vermeyecek

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmeyeceğini duyurdu.

Erdan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi yönünde talimat verdiğini kaydetti.

İsrail polisi tarafından ekim ayında öldürülen ve cenazesi ailesine yeni teslim edilen 22 yaşındaki Filistinli Ebu Cemal'in geçen pazartesi gecesi düzenlenen cenazesine ait görüntüleri izlediğini belirten Erdan, "40 kişiden fazla katılım olamayacağı yönünde polisle aile arasında varılan anlaşmaya uyulmayarak çok sayıda Filistinlinin cenazeye katıldığını ve cenazede terörizm propagandası yapıldığını" savundu.

Erdan, "terörist" olarak nitelediği öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmemesi yönünde polise talimat verdiğini belirtti. İsrail Yüksek Mahkemesi'nin, Kudüs'te öldürülen bazı Filistinlilerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi yönünde verdiği kararı da eleştiren Erdan, Filistinli aileleri de "mahkemeye yalan söylemekle" suçladı.

"Cenazelerini alabilmek için tazminat ödediler"

Geçen ekim ayında Kudüs'te aracıyla otobüs durağına girerek bir İsraillinin ölümüne ve dördünün yaralanmasına yol açtıktan sonra polis tarafından vurularak öldürülen 22 yaşındaki Ebu Cemal'in cenazesi pazartesiyi salıya bağlayan gece ailesine teslim edilmişti. Aile, Ebu Cemal'in cesedini alabilmek için 40 bin şekel (10 bin 343 dolar) ödemek ve polisin cenazeye "40 kişiden fazla katılım olmayacağı" yönündeki şartını kabul etmek zorunda kalmıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...